Haus Schönblick
 

 

Haus Schönblick Umgebung

 

 

 

 

 

 

 

 

VOOR ELK WAT WILS

 

De diversiteit aan mogelijkheden, om in Willingen en omgeving iets te ondernemen, is veelzeidig. Het gehele jaar door en tijdens elk seizoen is er voor elk wat wils... 

meer hierover >

 

 

VOOR ELK WAT WILS

 

De diversiteit aan mogelijkheden, om in Willingen en omgeving iets te ondernemen, is veelzeidig. Het gehele jaar door en tijdens elk seizoen is er voor elk wat wils – voor een actieve of een ontspannen vakantie. Willingen heeft zo veel te bieden, kijkt u zelf!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Activiteiten in Willingen:

 

300 km bewegwijzerde wandelwegen

Daaronder de Uplandsteig – 64 km wandelbelevenis rond om de gemeente Willingen

De Rothaarsteig – Een van de mooiste lange-afstand-wandelpaden in Duitsland

Ook begeleide wandelingen tijdens elk seizoen

Ettelsberg cabinenbaan omhoog naar de Hochheidetoren

Hochheidetoren 875 boven de zeespiegel

Mühlenkopfschans met cabinenbaan naar de schans, van waar gesprongen wordt

klimhal

glasblazerij

Lagune-zwembad met wellness & attracties

overdekte schaatsbaan

centrum voor gasten met toerist informatie (VVV)

bioscoop

School voor paraglyding

Zomer rodelbaan

indoor kartbaan

bowling center

Nordic Walking

Wild- en attractiepark

Leisteenmijn Christine

talrijke skipistes

Kunstsneeuw op alle skipistes

 

 

 

Activiteiten 20-50 km rond om Willingen

 

Winterberg met bobbaan / Wereldcup wedstrijden

Fort Fun in Gevelinghausen

Cultuur- en archeologisch monument „Die Bruchhauser Steine“

De Diemelsee met stuwdam

Warsteiner brouwerij

Edersee – Bootstochten

Waldeck – Kasteel Waldeck

Kasteel Bad Arolsen (waar eens Willem v. Orange princes Emma ophaalde!)

 

 

Familienurlaub

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor families

 
 

Ook buiten huis heeft Willingen en omgeving vooral voor kinderen veel te bieden. De zomer rodelbaan ligt op een kleine afstand van Haus Schönblick vandaan, het Lagune-zwemparadijs, de schaatsbaan en de klimhal zijn allemaal dichtbij en makkelijk te voet te bereiken. Evenals het wild- en attractiepark, de cabinenbaan op de Ettelsberg en de leisteenmijn in het dorp.

 

Met de auto is het niet ver tot het Fort-Fun avonturenland, evenals de Diemelsee of de Edersee. Het gehele jaar door is familietijd in Willingen, - s’winters is de sneeuw natuurlijk een extra bonus. 

 

 

Erholung im Sauerland

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rust en ontspanning

 
 

Willingen heeft veel te bieden, en vooral in het centrum is het soms lekker druk. In onze vakantiewoningen merkt u daar niets van. Meteen voor het huis loopt de weg omhoog naar de “Ritzhagen” (oftewel onze „huisberg“), aan de andere kant loopt een weg meteen naar het “Hoppecketal”. Ideale wegen om rustig te wandelen en te kuieren.

 

Om te relaxen in de eigen woning hebben alle appartementen een balkon of terras met heerlijke uitzichten op het “Hoppecketal”, Willingen of de Ettelsberg. 

 
 

Kuurmogelijkheden

Door het gezonde en wisselende klimaat in een hoogteligging van 560 – 843 meter boven zeeniveau heeft de vakantieregio Willingen het predikaat „Kneipp-Heil-Bad“ en „Heilklimatischer Kurort“ te verdanken. Willingen is een kuuroord, waar de ziektekostenverzekeringen en andere kostendragers bijdragen geven voor kuren.

 

 

Wellness

In het huis heeft u met ons zwembad, de saunas, zonnebank en de fitnessruimte veelzeidige mogelijkheden om te onspannen.

 

Wellness en beauty is mogelijk in het Kur-und Sporthotel Göbel, daar regelen wij graag een afspraak voor u en informeren over de aanbiedingen rond om gezondheid & wellness. Er gaat niets boven een Ayurveda-hoofd-massage of een ontspannings- en lichaamsmassage. Meer informatie vindt u in ons huis.

 

 

Genot - de gastronomische bandbreete 

Nationale en internationale restaurants uit verschillende categorieen vindt u uitgebreid in het centrum, veel kroegen en barretjes zorgen voor gezellige en lange nachten.

 

Maar u hoeft niet per se naar het centrum, op nog geen 5 minuten afstand zijn er 2-3 aanbevelingen, waar u niets te kort komt. Laat ons uw wensen weten, wij raden u een goed restaurant aan.

 

Een goede tip is natuurlijk het mooie restaurant „Eichendeele“ in het Kur-und Sporthotel Göbel in het dorpcentrum, bij het ouderlijke huis van Marion Göbel- Wojciechowski.

 

Wij reserveren graag een mooi plekje.

 

 

Radfahren Mountainbike

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wandelen - fietsen - mountainbike

 
 

Voor de wandelaar

 

2009 was Willingen de organisator van de „Deutsche Wandertag“ en dat niet zo maar: een goed uitgebouwd wandelwegen netwerk, een uitstekende infrastructuur en een groote verscheidenheid aan accomodaties en restaurants.

 

Het Sauerland ist dus altijd al een populair doel geweest van wandelfans. De meest bekende wandelweg in het Hochsauerland is de “Uplandsteig”.

 

De rond 60 km lange weg loopt rond om Willingen langs alle 9 dorpjes van de gemeente. Maar pas op, er zijn ook een paar moeilijkere passages tussen, maak hier liever gebruik van onze wandelservice.

 

U wordt elke dag van uw eigen wandel bestemming met de auto opgehaald en de volgende dag weer naar deze plek gebracht, om daar verder te wandelen. Zo zijn ook 60 km binnen 4-5 dagen geen probleem.

 

Nog een populaire „Fernwanderweg“ is de Rothaarsteig. Deze komt uit Brilon en loopt dan van Willingen verder naar Winterberg.

Een mooie dagwandeling van ongeveer 6 km is de route naar de „Bruchhauser Steine“. Deze rotsen zijn een cultureel erfgoed en bieden een heerlijk uitzicht op het Hochsauerland.

 

 

Voor bikers

 

Willingen is deel van de Sauerland Bike Arena, rond om Willingen zijn ongeveer 130 km mountainbike- en racefiets touren aangelegd. Elk jaar wordt hier het goed bezochte bike festival georganiseerd.

 

Een bijzonderheid is de tour vanaf de Ettelsberg. De cabinenbaan brengt fiets en fietser gemakkelijk naar boven, dan is alleen nog maar eigen talent gevraagt.

 

 

 

Wintersport in Willingen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skipret in Willingen

 
 

Willingen is als wintersportregio toeristisch bekend geworden.

Het Hochsauerland gold als sneeuwzeker en het is het eerste middelgebergte vanaf het noorden. Klimatische oorzaken zorgden in 2007 voor een grote verandering: alle skipistes in het dorp werden door sneeuwkanonnen van een kunstmatige sneeuwlaag voorzien. Wij hebben geen sneeuw van boven nodig, het moet alleen maar koud zijn. 

Natuurlijk gaat er niets boven een sprookjesachtig winterlandschap, maar daar is geen garantie op.

 

Een diversiteit aan skipistes met verschillende moeilijkheidsgraden nodigt alle skiers uit – ...

 

ook om te leren of voor de allerkleintjes. Als er sneeuw ligt, staan er tevens afzonderlijke slee afdalingen en 120 km loipes ter beschikking, incl. een betoverend landschap in het wit!

 

Één ding is zeker: voor z’n après ski is Willingen bekend, dat wordt vooral door het jaarlijkse wereldcup skispringen op de Mühlenkopfschans duidelijk gemaakt. Dit event zorgt voor een uitzonderlijke sfeer in het dorp, dat moet je echt eens hebben mee gemaakt.