Haus Schönblick
 

 

Haus Schönblick Appartements

 

 

 

 

 

 

 

 

HET BIJZONDERE

van Haus Schönblick

 

Eindelijk weer eens regenachtig weer – veel gasten van ons waarderen dit. Je toewijden aan dingen, waar anders geen tijd voor is. Wij bieden talrijke mogelijkheden voor elke leeftijd...

meer hierover >

 

 

HET BIJZONDERE

van Haus Schönblick

Eindelijk weer eens regenachtig weer – veel gasten van ons waarderen dit. Je toewijden aan dingen, waar anders geen tijd voor is. Wij bieden talrijke mogelijkheden voor elke leeftijd.

De kinderen spelen in de speelkamer, de echtgenote trekt zich terug met een boek in de leeshoek of op de bank in de woonkamer en vaders bekijkt op internet de nieuwste informatie over autos.

Voordat er gezwommen word even een partijtje tafeltennissen en de fitness-toestellen uitproberen. Ouders kunnen graag gebruik maken van de sauna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijd voor de kids om hun passie na te komen op internet. Voor een bruine huid staat onze zonnebank ter beschikking.

En dat allemaal in sloffers, omdat u het huis niet hoeft te verlaten. Nu begrijpt u vast, waarom zo’n regendag zo leuk kan zijn, in het huis Schönblick. 

Gasten die het liever iets rustiger hebben, hoeven zich geen zorgen te maken. De kinderen in het huis zullen u niet storen, omdat het huis 5 etages heeft en daardoor zeer uiteenloopt. Niemand wordt gestoord. Nog een voordeel: Er zijn slechts 3 woningen met twee trappen, waardoor ook gehandicapte gasten de passende woning kunnen krijgen, geheel zonder trap.

Een paar impressies van het huis Schönblick.

 

 

Willingen Upland

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ligging

 
 

Het huis Schönblick vindt u ten westen van het dorpcentrum in het “Hoppecketal”, aan de zuidelijke helling van de “Ritzhagen” (710m).

 

De verhoogde ligging was gelijkertijd de naamgever -  Schönblick, vanuit elk balkon of terras van onze appartementen heeft u verschillende uitzichten: op het Hoppecketal ten westen, op de tegenoverliggende Ettelsberg, op het dorp Willingen of op de “Ritzhagen”.

 

Naar het dorpcentrum zijn het maar 10 minuten te voet, net zoals naar het station. Het voordeel: de toeristische drukte is ook daar. Het Hoppecketal is rustig en ingebed in de natuur. 

 
 

De ligging aan de helling bepaald tegelijkertijd de bijzonderheid van het huis: wij beschikken over twee ingangen aan twee straten – Zum Ritzhagen – en beneden – Zum Langenberg - . De bovenste ingang is in de 4. etage. De ingang aan de Langenberg is in de onderste verdieping, naast de garages. Hier hebben gasten met een handicap een groot voordeel, omdat deze woningen rolstoeltoeganlelijk zijn.

 

Nog een bijzonderheid aan onze ligging is dat tussen de Hoppernkopf (800m) en Ritzhagen (710m) de grens ligt van Hessen en Nordrhein-Westfalen. U hebt echter geen pas nodig om van de ene provincie in de andere te reizen.

 

De wandelwegen zijn meteen in de buurt. De Uplandsteig ligt boven aan de „Bergkamm“, voor ons huis de weide van de Ritzhagen (s‘winters de slee afdaling).

 

S‘winters zijn het maar 500 meter tot aan de besneeuwde „Sonnenlift“ of naar de skilift „Ritzhagen“. Voor kinderen is daar een babylift en een slee afdaling, die voor ons huis begint. Je gaat gewoon op de lopende band staan en meteen ben je weer boven!

 

Onze gasten waarderen de rustige en natuurlijke ligging, kom voorbij en beleef het zelf!

 

 

Willingen zu jeder jahreszeit

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor elk seizoen

 
 

Onze appartementen bieden gedurende het jaar ideale „Heimat“-gevoelens voor uw vakantie.

 

De kunstneeuw zorgt voor een witte winter.

 

De wandelaars genieten van een bijzonder service, vooral voor lange routes.

Unsere Appartements bieten Ihnen das ganze Jahr die ideale Heimat für Ihren Urlaub.

 

Zonnige terrassen en balkons met uitzicht, of gezelligheid en warmte, als het buiten niet zo lekker weer is.

 

Als je drijfnat en afgekoelt van een wandeling komt, is de weldoende sauna heerlijk warm. Een paar baantjes trekken in het zwembad is het beste medicijn.

 

 

 

 

Wat zegt men: er is geen slecht weer, alleen maar ongepaste kleding.

 

En als de kleding eens vies wordt, is er een wasmachine en een droger in huis. Ook als de kinderen weer waren dollen buiten en de kleren onder de modder zitten: geen probleem.

 

Rond om de Ettelsberg is een bechermd natuurgebied, maar de paddestoelen en de blauwe bessen kunt u rustig eten en meenemen. In onze appartementen komt u niets te kort: de volledig ingerichte keukens hebben alles om de vruchten uit de natuur voor een middag- of avondeten of voor een lekker toetje voor te bereiden. 

 
U ziet, dat elk seizoen zijn Charme heeft, en bij ons kunt u heerlijk verblijven.

 

 

Willingen im Winter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Winter - bijna sneeuwzeker

 
 

Sinds 2007 worden de pistes in Willingen van kunstmatige sneeuw voorzien, als reactie op het ontbreken van echte sneeuw.

Alle pistes hebben sneeuwkanonnen. Als het koud genoeg is, wordt daarmee kunstmatig sneeuw geproduceerd.

 

Met de sneeuwkanonnen gaat niets meer fout, u kunt gerust uw skivakantie in ons huis boeken. Natuurlijk moet het skien wel lukken…

 

De fotos zorgen er misschien een beetje voor, dat er veel sneeuw mag vallen! 

 

 

Willingen Wandern

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wandelservice

 
 

Nog een service voor alle wandelaars:

 

Om de terugweg van een lange wandeling te besparen en van tijdsduur ofanhankelijk te zijn, laat het ons s’ochtens aan ons weten en bel ons vervolgens op als u het doel heeft bereikt. Wij zorgen voor een vervoer terug naar huis Schönblick.

 

 

Das gleiche ist auch möglich, wenn Sie eine Wanderung, z.B. den Uplandsteig, über mehrere Tagesetappen unternehmen. Wir holen Sie am Tagesziel ab und bringen Sie am nächsten Tag zum Ausgangspunkt der nächsten Etappe.

 

Gerade bei Wanderungen mit der Familie bleibt dadurch der Horror des Rückweges erspart und die Kids haben einen schönen Tag.

Das Ziel ist der Weg, zurück organisieren wir.